ajutor

Zilele acestea am fost la Iasi unde am inventariat doua colectii de libelule: 1730 de exemplare si 3162 exemplare. Asa ca aproape 5000 de exemplare mi-au trecut prin maini in ultimele zile,

Toate bune si frumoase… o gramada de date “noi”, majoritatea nepublicate (cel mai probabil doua lucrari vor iesi de aici). Problema a aparut cand intr-una dintre colectii am gasit cateva exemplare ale genului Cordulegaster colectate langa Iasi.

Dupa datele pe care le am ar trebui sa fie C.heros dar nu stiu ce sa spun sigur din cauza faptului ca locul este atat de indepartat de restul datelor cunoscute din Romania (toate datele pe care le am sunt din sud vestul Romania, limita nordica Muresul limita vestica aproximativ Cerna).

Am facut cateva imagini sa mai impart… sa vad si ce spun alte persoane. Nu am muncit prea mult pentru aceste imagini… scuzati calitatea (click pentru a le vedea mai mari):

(Many thanks to: Gert Jan van Pelt, Jean-Pierre Boudot, Vincent Kalkman and Cédric Vanappelghem for confirming the identification of Cordulegaster heros)

Leave a Reply